"Sağlık Elçileri Eğitim Programı" ödülleri sahiplerini buldu
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İstinye Üniversitesi'nin (İSÜ) kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla başlattığı 'Sağlık Elçileri Eğitim Programı'nda ödüller sahiplerini buldu. Programa başvuran lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler, kendi projelerini tasarlamalarının ardından projelerini jüriye sundular. Dereceye girenlere ödülleri 25 Mayıs'ta İSÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle takdim edildi.
İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstinye Üniversitesi (İSÜ) tarafından başlatılan 'Sağlık Elçileri Eğitim Programı'nda ödüller sahiplerini buldu. Öğrencilerde sağlık bilincinin oluşturulması, sağlıklı toplum, sağlıklı gençlik ve akran dayanışması yoluyla kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amaçlı projeler, Kronik Hastalıklar Farkındalığı ve Deprem Farkındalığı alanlarında "Sosyal Kampanya" ve "Dijital Oyun" kategorilerinde hazırlandı. Öğrenciler ve danışman öğretmenlerden oluşan ekipler farklı kategorilerde derecelendirildi ve başarılı ekipler, 25 Mayıs’ta İSÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende ödüllerini aldılar. İSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve İSÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Kırdar'ın da katıldığı ödül töreninde, projede eğitim veren akademisyenlerle birlikte başarılı ekiplere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi.
Lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler başvurdu
‘Sağlık Elçileri Eğitim Programı’na lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler başvuru yaptı. Kronik Hastalıklar Farkındalığı alanında, “Sosyal Kampanya” kategorisinde Münevver Kemal Özver MTAL’den “Zihnindeki Taşları Bırak”, Fatih Anadolu Lisesi’nden “Yaşatan Gülüşler”, İTO Başakşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden “Bamteli”; “Dijital Oyun” kategorisinde ise, Validebağ Fen Lisesi’nden GAT, Küçükköy YAİHL’den “Bilişim Üçlüsü”, Halkalı Mehmet Akif ÇPL’den VAGOS adlı projeler dereceye girdi. Deprem Farkındalığı alanında, “Sosyal Kampanya” kategorisinde Şehit Tolga Ecebalın Kız MTAL’den “HEALERS Depremde Engel Sizsiniz!”, Ahmet Keleşoğlu AL’den “Umudun Elçileri”, Bakırköy Anadolu AİHL’den “ANKA” adlı projeler; ve “Dijital Oyun” kategorisinde Hayrullah Kefoğlu AL’den “ELPİS”, Özel Birikim Hayat AL’den “AFADARLAR”, Ahmet Keleşoğlu AL’den “AKALATÖR” adlı projeler dereceye girenler arasında yer aldı.
“Toplumsal sorunlara çözüm üretebilen zihinlere ihtiyaç duyuyoruz”
Etkinlikte, Millî Eğitim Bakanlığını temsilen yer alan Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, “Toplumumuzun sorunlarını önemseyen ve bu sorunlara çözüm üretebilen zihinlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu sebeple, biz de kronik hastalıklı çocukların sorunlarını ve depremin yol açtığı sorunların çözümünü önemsedik ve Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte bu projeyi geliştirdik,” sözleriyle projenin amacına vurgu yaptı.
İstanbul Sağlık Elçileri Projesi nedir?
İstanbul Sağlık Elçileri Projesi, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) hayata geçirdiği, kronik hastalığı olan öğrencilerin yaşamlarına destek olmayı hedefleyen anlamlı bir projedir. Proje, öğrencilerin bir araya gelerek sağlıklı bir toplum oluşturmak için güçlerini birleştirmesi ve gençler arasında akran dayanışmasının sağlanması amacını taşımaktadır. Projeye katılan gençlerin, kendi yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra topluma fayda sağlamak için önemli bir rol üstlenmeleri hedeflenmektedir.
İstinye Üniversitesi hakkında:
İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu'nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında yapay zekâ ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosuyla, eğitim ve araştırma performansıyla ve her alandaki AR-GE çalışmalarıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilerini bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor. Bünyesinde dokuz fakülte ve iki meslek yüksekokulu yanında lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduran üniversite; edebiyattan sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar birçok farklı alanda yetkin bireyler yetiştiriyor. Üniversite eğitim, araştırma, yenilik ve teknoloji geliştirmede mükemmeliyeti hedefleyerek dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmayı amaçlıyor. İstinye Üniversite’nin ana hedeflerinden bir tanesi ise yerel ve evrensel sorunlara çözümler geliştirerek toplumun gelişimine katkıda bulunmak.