Gümrükçü'den Harmandalı Çıkışı: "Çöp Tesisi Kaldırılsın"
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Kent Konseyi'nin öncülüğünde düzenlenen Teknik Çalıştayda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gümrükçü, 'Çöp tesisi bir an önce kaldırılsın. Heyelanlarla ilgili gerekli tedbirler alınsın, bölgedeki mülk sahiplerinin mağduriyetleri giderilsin' ifadelerini kullandı.
Çiğli Belediyesi Pelikan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Teknik Çalıştaya Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, AFAD İzmir İl Müdürü Kartal Muhcı, İzmir Çevre İl Müdürü Ömer Albayrak, akademisyenler, bürokratlar, yerel yönetimlerde görevli profesyoneller, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, dernek temsilcileri ve muhtarlar katılım gösterdi. Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu ile Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün açılış konuşmasını yaptığı çalıştay, çalışma masalarının bulgu ve önerilerinin sunumu, tartışılması ve sonuç raporunun açıklanması ile sona erdi.
Sorunlar uzmanlarınca masaya yatırıldı
Teknik Çalıştayın sabah bölümünde yapılan sunumlarla; bölgede meydana toprak hareketlerinin sebepleri ve sonrasında yapılması gerekenler üzerine akademik raporlar ve bu raporlar doğrultusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar tartışıldı. Verilen öğle arasının ardından devam eden görüşmelerde iki çalışma masası kuruldu. Uzmanlar, “İzmir’de Katı Atık Yönetimi ve Harmandalı Katı Atık Tesisinin Geleceği” ile “Çiğli’deki Heyelan Alanları, Heyelan Hareketlerinin Çöp Depolama Alanlarına Etkileri, Potansiyel Riskler ve Alınması Gereken Önlemler” konularıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Çalıştay’da alınan sonuçlar ve yol haritasını içeren sonuç bildirgesi kısa süre içerisinde hazırlanarak kamuoyu ve talep eden kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.
Başkan Gümrükçü: “Kırılgan yapımızı güçlendireceğiz”
Çiğli’nin kırılgan yapısını güçlendireceklerini vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “Çiğlimizin uzun yıllara dayanan önemli sorunları var. Arıtma Tesisi, Çöp Tesisi, heyelan riski ve kentsel dönüşüm gibi sebeplere dayanan kırılgan bir yapıya sahibiz. Zayıf yönlerimizi güçlendirmek için çalıştayda bir araya geldik. Sorunlar ve çözümleri teknik konular. Bu sebeple süreci meslek odaları, akademisyenler, STK’lar ve diğer paydaşlarımızın fikirlerini ve önerilerini alarak yürütmek istiyoruz. Özellikle 30 yıldır Çiğli halkının maruz kaldığı çöp sorununu Çiğlili ve İzmirli tüm hemşehrilerimizin yararına olan bir formülle çözüme kavuşturacağız. Bunu bir ajitasyon olsun diye değil ivedilikle yerine getirilmesi gereken bir zorunluluk olduğu için söylüyorum. Sözünü verdiğimiz ‘Gülümseyen Çiğli’ için bu sorunları çözeceğiz” dedi.