Afetleri Bilimle Yeneceğiz

ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı'nın İzmir Ticaret Odası konferans salonunda düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü. Birbirinden kıymetli konuşmacıların gönüllü olarak katıldığı etkinlikte salon izleyiciler tarafından tamamen dolduruldu. Toplantının açılış konuşmasını ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Apak yaptı.

Toplantıyı iptal edip etmeme konusunu çok tartıştıklarını, ancak sonunda ana nedenlerinden birisi de eğitimsizlik olan felaketler sonrası en iyi etkinliğin yine eğitim olacağını düşündüklerini söyleyen Başkan Apak, “Kapkara bir 6 Şubat gecesinde bugüne kadar binlerce vatandaşımızı kaybettik, yüzbinlerce vatandaşımız ise halen tedavi altında. Bu tür felaketlere artık maruz kalmamalıyız. Tek başına şifa arayan, içgüdüleri zedelenmiş olmamalı kaderimiz” dedi.Cumhuriyetin 100’üncü yılında umutsuz ve çaresiz olmayacaklarını, 7 yıldır sürdürdükleri çalışmaları daha da büyük bir inanç ve azimle 354 üye ve 1672 bağışçıyla hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Apak, “Amacımız İzmir’deki Üniversitelerde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri’nde okuyan başarılı ve biraz daha destekle daha da başarılı olacağına inandığımız gençlerimize burs vermek. Ancak bununla da sınırlı kalmayıp modern Köy Enstitüsü Modeli ile bu öğrencilere kendi branşları dışında çeşitli eğitimler sunarak hayat yolculuklarında tam donanımlı olmalarını sağlamak” dedi.

NELER YAPILIYOR

ATLAS Sağlık Eğitim Vakfı’ndan burs alan öğrencilerin her ay bir kitap okuyup değerlendirdiğini, sanat değeri yüksek ve filmleri birlikte izleyip sonra konunun üzerinde tartıştığını, spor müsabakaları, opera, bale, maraton, bisiklet gibi etkinliklere katıldığı anlatıldı.  Gençlerin müzik grubu içerisinde de çalışmalar yapıp, münazaralara katıldığı,  uzmanlardan her ay bir kez eğitim aldığını da belirten Başkan Mustafa Apak, “Amacımız ülke gündemine duyarlı, çevre bilinci yüksek, adaletli, dürüst ve Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı daha fazla genci, hayat mücadelesinde donanımlı hale getirmek. O nedenle herkesi bir maille vakfa üye olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“Dijital Dönüşüme Hazır mıyız”

Etkinliği Gençlerin Ufkunu Açtı

Sanayi, Sanat, Medya, Tarım ve eğitimde geleceğimizi konu alan 5. Atlas Geleceği Konuşuyor etkinliğinde kürsüye ilk olarak Oyuncu-Yazar-TOCEV Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilgin geldi.“Farkı’ma Takılanlar” başlıklı konuşmasıyla alkışlanan Bilgin, etkinliğin sunuculuğunu da yapıp, Ege Bimtes Üretim Sistemleri Direktörü Alp Atay’ı kürsüye davet etti.Atay’dan sonraki konuşmacı İzeltaş COO’su Murat Yorgancılar’dı ve şirketlerindeki Dijitalleşme yolculuğunu anlattı.Çevre Mühendisi Yazar Torlak Çiftliği Kurucusu Armağan Portakal’ın İyi Tarım Uygulamalarındaki çalışmalarını ve deneyimlerini anlattığı konuşmasının ardında, söz alan K2C Danışmanlık-Liderlik ve Yönetim Düşünürü Fazıl Oral, dünya basınından çarpıcı araştırmaların sonuçlarını verdi ve Türkiye Gerçeğini anlattı. Oral’dan sonra söz alan Tims Production YK Başkanı Timur Savcı, Sanatta Dijital Dönüşümü masaya yatırdı. Yapımcı olmak için çok paraya değil organizasyon yeteneğine ihtiyaç olduğunu belirten Savcı, televizyon’dan, sinemaya, dijital platformlardan, youtube’a kadar yapımcılığın durumunu konuklarla paylaştı.Toplantının son konuşmacısı İzgören Akademi Kurucusu Danışman Yazar Ahmet Şerif İzgören’di.İzgören, bilimin önemini, kitapların dünyasından örnekleri ve 1575 yılında Takiyeddin Rasathanesi’nin neden topla yıkıldığını anlattı. Amerika’da Başkanın 2 bin kişiyi değiştirme hakkı olduğunu ama “ülke yönetiminde temel taşlar oynamasın onlar liyakatli insanlardır” deyip dokunmadığını hatırlattı. İzgören, gençlerin yetişmesi ve çiftçilerin tarımda verimliliği artırılması için verdikleri destekleri anlatıp, VİZGO Akademi’nin tüm eğitimlerini Atlas Vakfı gençlerine açtıklarının müjdesini verdi.

atlas sağlık eğitim vakfı dr mustafa apak dijital dönüşüm vizgo akademi 5. atlas geleceği konuşuyor